15:15

IK Oden

Referat: Norrby SK - IK Oden

Omgång 3 i femman spelades mot Norrby SK på Lärkans konstgräs i Sala eftersom Norrbyliden ej var spelklar.
Vi fick ett sent återbud från Oscar men Ranny som skulle åkt med som publik fick ta hans plats.
Tyvärr fick vi en tidig skada på Jonathan som drog baksidan redan efter en minuts spel.
Hampus hoppade in i stället och gjorde en utmärkt insats!
Annars så var det Norrby som började bäst och de matade bollar på sin snabbe nr 10.
Så det var helt mot spelets logik som vi tog ledningen när Dennis lade en hörna förbi bortre stolpen där Karwan gjorde en riktig konstspark på volley, bollen ner i marken och studsade upp på ryggen på en försvarare så att det blev en riktningsförändring som ställde målvakten.
Vi gjorde även 0-2 när Sinan satte ett friläge efter perfekt passning av Karwan. Sedan lyckades vi stänga Norrbys anfall genom lite positionsförändringar av Kevin.
Vi hade bud att göra fler mål och punktera matchen, bl a ett mål av Jesper som tveksamt blev bortdömt för offside.
Men 0-2 stod sig i paus.

1:a halvlek
2' Bertilsson skadad
3' Norrby hörna som Linus räddar med en mäktig enhandsbox
5' Dennis slår en frispark som skarvas i ribban, målvakten lyckas sedan slå ut bollen till hörna
6' Farlig kontring av Norrby, skott av nr 10 som Linus räddar, returen mot tomt mål räddas av Waseem på mållinjen!
13' Sinan friläge , målvakten gör en dubbelräddning till hörna
13' 0-1 Oden genom Karwan på volley, assist av Dennis på hörna
22´' Dalibor frispark från kanten tätt utanför främre stolpen
24' 0-2 Oden genom Sinan, assist Karwan
27' Jesper gör mål men det blir bortdömt för offside
30' Norrby skott som Linus räddar
32' Nytt avslut av Norrby som Linus räddar
41' Jesper slår ett distinkt markinlägg mot bortre till Casper vars skott blockas
45' Jesper lägger ett bra inlägg som Karwan styr på volley men utanför

I andra halvlek gjorde Norrby ett tidigt reduceringsmål efter att vi slutat spela i tron att bollen var över sidlinjen. Men Norrby spelade på och assisterande vinkade inte vilket slutade med att deras nr 10 kunde rulla in bollen mellan benen på Linus som var på väg ut.
Detta gav dem mycket energi och vi fick verkligen plocka fram blåstället. Det blev ett oerhört jobb av mittbackarna och mittfältet för att hålla oss kvar i matchen. Vi fick byta trötta spelare och Daoud och Paul kom in och gjorde ett jättejobb de också. I pressen stack vi upp och fick en hörna och den nickade Waseem stenhårt in i mål, verkligen ett befriande moment för här hade vi kunnat tappa poäng.
I slutet var det närmare 1-4 än 2-3 men det blev inga fler mål i matchen.
Vi tog vår tredje trepoängare på raken, denna gång utan att spela särskilt bra men det är ett styrkebesked att vi kan ta jobbet i såna här matcher och ändå vinna välförtjänt!
Vi utser Waseem till matchens lirare efter sin starka försvarsinsats och avgörande nickmål!

2:a halvlek
46' Linus dribblar en motståndare men tappar bollen, revanscherar sig genom att rädda skottet
48' 1-2 Norrby inlägg till nr 10 som kommer till friläge och skjuter mellan benen på Linus som är på väg ut
57' 1-3 Oden genom Waseem nickmål, assist Dennis på hörna
64' Hadi klackar till Sinan som tar ett skott från vänsterkanten och bollen går förbi målvakten och målet men Paul möter vid bortre men skottet tar i burgaveln
82' hörna av Dennis som kommer till Johan som skjuter men bra räddning av målvakten
89' Bra kontring av Oden som avslutas med att Johan passar till Dennis vars skott styrs till hörna
90' Karwan bollvinst av mittbacken och ser att målvakten är långt ute, skjuter över denne men tyvärr går bollen utanför
90+2' Farlig Norrby hörna, leder till skott som Linus räddar